SILIKONSKE CIJEVI

Izrada i vrsta materijala
Cijevi ekstrudiramo od visokokvalitetnog silikonskog elastomera i vulkaniziramo na vrućem zraku kako bismo postigli optimalne kvalitete.

Zbog svojih kemijskih i fizikalnih kvaliteta imaju široko područje korištenja. U usporedbi s drugim elastomerima te cijevi imaju u temperaturnom području od -60° C do +250° C praktično nepromijenjene kvalitete, što posebno važi za električne kvalitete i zato su nepogrešiv elektroizolacijski materijal u elektrotehnici i elektronici.

Silikonske cijevi su otporne na vremenske utjecaje (ozon, UV, korozija), starenje i fiziološki su neškodljive (posebni elastomeri), a manji utjecaj na njih imaju slabije kiselije, alkalije, soli, oksidacijska sredstva i biljna ulja. Postoje različiti tipovi silikonskog kaučuka koji imaju naglašene individualne kvalitete, ovisno o svrsi korištenja cijevi.

PODRUČJA KORIŠTENJA
Koristimo ih za izolaciju žica i kablova u elektronici, električnim strojevima i aparatima te proizvodnji rasvjetnih tijela, posebno za visoke frekvencije i kod viših radnih temperatura. U slučajevima kada kod duljih žica cijev teško navlačimo, preporučujemo korištenje sredstava za smanjenje trenja (npr. talk). Velika rastezljivost cijevi pak omogućuje mogućnost navlačenja s povećanim zračnim tlakom.

Korištenje cijevi u prehrambenoj industriji, industriji kućanskih aparata i medicini (npr. inhalatori) zahtijeva odgovarajuću termičku obradu i specijalni fiziološko besprijekorni elastomer, otporan i na plijesni i bakterije. Sterilizacija tih cijevi je moguća na vrućem zraku ili vrućoj pari do 140° C i može se ponavljati. Te cijevi prehrambene kvalitete, kako ih zovemo, ne prljaju se.

DIMENZIJE
Cijevi su od unutrašnjeg promjera 0,3 mm do vanjskog promjera 30 mm, s debljinama stjenka prema zahtjevima kupaca.

Cijevi za elektroizolacijske namjene izrađujemo prema odredbama standarda IEC 60684-3-121/124 sa sljedećim unutrašnjim promjerima, debljinama stjenka i tolerancijama:

hrtabela

 

BOJE
Cijevi izrađujemo prije svega u crnoj i prozirnoj boji, prema narudžbi odnosno individualnim željama kupca pak u bilo kojoj boji.

OBLICI ZA NABAVU

Cijevi nabavljamo u zavojnicama po 25, 50 odnosno 100 m, cijevi većih promjera (iznad 12 mm) ili po dogovoru.

Cijevi s debelom stjenkom možemo i razrezati na dužine od 1 mm nadalje.

Možda u ovom prikazu niste našli pravi odgovor na vaša pitanja. Nazovite nas, posjetite nas. Potrudit ćemo se, kako i za mnoge druge naše poslovne  partnere s kojima uspješno sudjelujemo već 25 godina, naći odgovarajuće rješenje i za vas.